over de leraren

 

 

 

Ambro heeft een twintigtal jaren les gehad van Zhao Q. Rong, oud bondscoach van China. Daarvoor werd hij door John Smit in Dubai (shotokan)en hier in Nederland door Frank Philipoom (wadu riu) opgeleid tot de 1ste dan karate. Het waren logische vervolgen op de verschillende sporten die hij met plezier beoefende. o.a. raftracing, boogschieten, judo ,zwemmen en atletiek.

Het lesgeven zit hem in zijn bloed. Als onderwijzer en leraar is hij bijzonder gericht op het ontwikkelingsproces van zijn leerlingen.

Ambro is o.a. lid van Jing Wu Nederland en ingeschreven als leraar en jurylid van de Stichting Tai Chi Nederland.

Vanaf 2009 geeft hij les in de Yangstijl (en specifiek de moderne vormen zoals de 8, 16, 24, 32 en 42, maar ook de oude Yangstijl 108. Binnen taichi zijn verschillende stijlen en vormen. Hij heeft meerdere vormen geleerd en beoefend . Ook leerde hij de vormen met zwaard en, stok. Ambro heeft er voor gekozen om zich te beperken tot de Yangstijl.In 2012 gaf hij zijn zwaard terug aan sifu, omdat hij zijn kennis en kunde wil inzetten voor vredelievende doeleinden en daarin afziet van wapens. Taichi is van oorsprong een vechtkunst, maar Ambro richt zich op de gezondheidsaspecten zonder de bron uit het oog te verliezen. Tot juni 2017 trainde hij elke week bij sifu (meester) Zhao Q. Rong.

Tegenwoordig traint hij en studeert hij samen andere directe leerlingen van Zhao elke week samen om de technieken te onderhouden en te verdiepen.

 

 

 

 

 

Sifu Zhao is oprichter van Jing Wu in Nederland. Zhao was voormalig bondscoach in China. Zijn kennis en kunde op het gebied van Taijiquan en Oosterse krijgskunsten is enorm. Vele kampioenen zijn door hem opgeleid; zowel in binnen- en buitenland behaalden zijn leerlingen vele prijzen.

Zijn ervaring en adviezen missen wij allen erg nu sifu Zhao in mei 2017 naar China is vertrokken om zich te wijden aan een opleiding als monnik in een Boeddhistisch klooster

 

Tai Chi Festivals/wedstrijden

 

november 2018 organiseerde Stichting Taijiquan Nederland (het overkoepelend orgaan voor beoefenaars en leraren) de open Nederlandse Kampioenschappen Pushing Hands, Taijiquan en Qigong. Ook vele workshops en demonstraties waren te volgen en te zien.

 

Ambro en Hans waren dit jaar als jurylid i.o. betrokken bij de jurering.

 

Alle informatie vind je op https://www.taijiquan.nl/festival-2018

 

 

 

Award Title

 

Magna ullamco dusaute veniam labore exrcations magna voluptae labore voluptae magna exrcations ullamco veniam ante.

Project Details

Award Title

 

Magna ullamco dusaute veniam labore exrcations magna voluptae labore voluptae magna exrcations ullamco veniam ante.

Skills

 

Turpis neque donec pede

laoreet interdum magnaenim.

 

Ante veniam magna ullamco leo proin proin ante ullamco magna leo veniam leo magna ullamco ante proin veniam magna ante veniam ullamco proin leo.

Copyright @ All Rights Reserved