over de leraren


Sifu Zhao is oprichter van Jing Wu in Nederland. Zhao was  voormalig bondscoach van China. Zijn kennis en kunde op het gebied van Taijiquan en Oosterse krijgskunsten is enorm. Vele kampioenen zijn door hem opgeleid; zowel in binnen- en buitenland behaalden zijn leerlingen vele prijzen.

Zijn ervaring en adviezen missen wij allen erg nu sifu Zhao in mei 2017 naar China is vertrokken om zich te wijden aan een opleiding als monnik in een Boeddhistisch klooster


Tai Chi Festivals/wedstrijden


november 2018 organiseerde Stichting Taijiquan Nederland (het overkoepelend orgaan voor beoefenaars en leraren) de open Nederlandse Kampioenschappen Pushing Hands, Taijiquan en Qigong. Ook vele workshops en demonstraties waren te volgen en te zien.


Ambro Louwe en Hans Gaarthuis  zijn vanaf  2018 als jurylid betrokken bij de jurering.


Alle informatie vind je op https://www.taijiquan.nl/festival-2018
 
Ambro heeft een vijfentwintigtal jaren les gehad van Zhao Q. Rong, oud bondscoach van China. En is instructeur Tajji en gigong. Daarvoor werd hij door John Smit in Dubai (shotokan)en hier in Nederland door Frank Philipoom (wadu riu) opgeleid tot de 1ste dan karate. Deze stappen waren  logische vervolgen op de verschillende  sporten die hij met plezier beoefende. o.a. raftracing, boogschieten, judo, zwemmen en atletiek.

Het lesgeven zit hem in zijn bloed. Als onderwijzer en leraar is hij bijzonder gericht op het ontwikkelingsproces van zijn leerlingen.

Ambro is o.a.  lid van Jing Wu Nederland en ingeschreven als leraar en jurylid van de  Stichting Tai Chi Nederland.

Vanaf 2009 geeft hij les in de Yangstijl (en specifiek de moderne vormen zoals de 8, 16 en24. Hij bestudeert de 32, 42 en bij voorkeur de oude Yangstijl 108. Binnen taichi zijn verschillende stijlen en vormen.  Hij  heeft meerdere vormen geleerd en beoefend . Ook  leerde hij de vormen met zwaard en, stok.  Ambro heeft er voor gekozen om zich te beperken tot de  Yangstijl.In 2012 gaf hij zijn zwaard terug aan sifu, omdat hij zijn kennis en kunde wil inzetten voor vredelievende doeleinden en daarin afziet van wapens.  Taichi is van oorsprong een vechtkunst, maar Ambro richt zich op de gezondheidsaspecten zonder de bron uit het oog te verliezen.  Tot juni 2017 trainde hij elke week bij sifu  (meester) Zhao Q. Rong.

  Tegenwoordig traint hij en studeert hij samen andere  directe leerlingen van Zhao elke week samen om   de technieken te onderhouden en te verdiepen.

Daarnaast volgt hij lessen van sifu Adam Mizner . (heaven man earth internal style) gegeven door Simon Schellevis in Amsterdam en het werk van Bruce Frantzis

Award Title


Magna ullamco dusaute veniam labore exrcations magna voluptae labore voluptae magna exrcations ullamco veniam ante.

Project Details

Award Title


Magna ullamco dusaute veniam labore exrcations magna voluptae labore voluptae magna exrcations ullamco veniam ante.

Copyright @ All Rights Reserved

Skills


Turpis neque donec pede

laoreet interdum magnaenim.


Ante veniam magna ullamco leo proin proin ante ullamco magna leo veniam leo magna ullamco ante proin veniam magna ante veniam ullamco proin leo.